Trail 1: Capabilities aantekeningen

trefwoorden: 

Like a gardner

* waarderationeel * affectief * traditioneel * duurzaam * samenhang * meaningfull pluralisme * scripts of a life

Capabilities: Opgebouwd uit

* activities * love and care * education * think well * choose well

Onderdelen

1) life, 2) bodily health, 3) bodily integrity, 4) senses, imagination, thoughts, 5) emotions, 6) practical reason, 7) affiliation, 8) other species, 9) play, 10) control one’s enviroment. Deze kun je verdelen in 3 delen: Basic entitlements, Internal Capabilities, Externel surcumstances.

Er zit verband tussen succes of tegenslag in het ene wat doorwerkt in de andere capability: Corrosive disadvantage: bodily integrity trekt health / reasoning naar beneden. Vertile advantage: onderwijs trekt overige weer omhoog. Question: Draw a powermap of your village and ask where someone can participate. Play: the ‘rubric’ = free space, hobby, voor jezelf, binnenwereld en relaties versterkend. Education: assuming other positions = key. Imagination / thoughts: freedom of speech, freedom of thoughts, Arts, seeing of the perspective of others: het creeert Loyaliteit & Mercy

Eerste schets inhoud

Beeldvorming – Profiel: Visie/Handelwijze/Denkwijze/Taal/Onderwerp


One Comments

  • Hi, very nice website, cheers!
    ——————————————————
    Need cheap and reliable hosting? Check our hosting comparison.
    ——————————————————
    Check here: https://hosting-compare.net/

Geef een reactie