Critical Reading Les 1

De wereld van design – de visies op diverse vormen van design – is redelijk nieuw voor me. Ik ken een ontwerpers en designers vanuit mijn beroepspraktijk. Dit zijn over het algemeen grafisch ontwerpers, ontwerpers die zich richten op het ontwerpen van boeken, media-uitingen en ontwerpers die zich bezighouden met het snijvlak tussen kunst en design of met documentaire strategieën en design.

Door de teksten van critical reading les 1 kreeg ik meer toegang tot de verschillende visies op het domein van design zelf; hoe wordt binnen design gedacht over de reikwijdte en invloed van design, wordt design op de goede wijze ingezet en gehanteerd. Erg fijn om hier meer inzicht in te krijgen! Ik zie parallellen met de interne discussie die binnen de documentaire fotografie worden gevoerd, waar het debat zich soms bezig houdt met wat wel en niet meer tot de documentaire fotografie behoort. Of gesprekken worden gevoerd over de rol van fotografie in onze maatschappij. Diversiteit en verbeelding krijgen, maar misschien ben ik voorbarig, meer ruimte binnen design. De horizon ligt verder, verder dan die van de fotografie, die vaak nog afgebakend wordt door de representatie van de werkelijkheid, al dan niet geënsceneerd. Ik vind het persoonlijk prettig om via de verschillende ontwerpers een extra stap te kunnen maken naar het ‘what if..’ Deze constatering staat nog los van mijn mening of ik futuredesign, de ‘what if’ vraag, relevant vind voor mijzelf als maker.

Mijn onderzoeksvraag is vermoed ik ook een ‘what if’ vraag. Ik wil een verandering brengen in een bestaande structuur, uitgaande van een andere invalshoek. De mogelijkheid bestaat dat de vraag leidt tot interessante uitkomsten, maar misschien niet tot dagelijks bruikbare ontwerpen of vormen. En.. wat vind ik daar dan van? Moet dat wel of niet? Mag ik daar nog over nadenken?


3 Comments

 • Bardzo interesujący temat, dzięki za wysłanie wiadomości chusteczki antybakteryjne.

 • I simply wanted to thank you so much once more. I do not know what I would’ve taken care of without these tactics shared by you regarding that subject. It was actually an absolute intimidating problem in my position, nevertheless taking a look at this specialized tactic you solved the issue took me to leap with happiness. I will be happy for your service and thus sincerely hope you really know what an amazing job you have been putting in teaching some other people using your webblog. Most likely you haven’t got to know any of us.

 • Hi, very nice website, cheers!
  ——————————————————
  Need cheap and reliable hosting? Check our hosting comparison.
  ——————————————————
  Check here: https://hosting-compare.net/

Geef een antwoord