Data becomes art -selfievisualisation

“On her senior thesis at the California College of the Arts, designer Suwanna Ruayrinsaowarot built a counting program that visualizes in real-time all the Instagram photos tagged “#selfie.” Ruaytinsaowarot noemt onze cultuur narcistisch. We letten niet meer op privacy en geven de controle weg die we hebben over ons eigen beeld. Het belang van privacy kom ik in mijn onderzoek op veelvuldig tegen. In sommige voorbeelden wordt enorm gelet op privacy: bijvoorbeeld op de manier waarop instellingen en bedrijven inzicht hebben in je gedrag en deze data gebruiken. “Men” voelt zich daar ongemakkelijk bij. In dit voorbeeld toont Ruayrinsaowarot aan dat we bij het uploaden van ons imago, het imago voorrang heeft op onze privacy. Er bestaat wellicht een hiërarchie mbt privacy en imago die afhankelijk is van wat men ermee denkt te bereiken. Omdat ik zelf nog niet eerder zo heel erg nadrukkelijk bij privacy heb stilgestaan. (wel zijdelings en algemeen, vanuit een kritische houding) merk ik dat ik wat langer bij de vraag blijf hangen om er grip op te krijgen. Lees hierover verder in post “Privacy”


4 Comments

 • Thank you for each of your hard work on this web page. My aunt really likes making time for investigations and it’s really obvious why. Most of us learn all of the lively method you offer precious suggestions through this web site and even increase participation from some other people on the matter so our favorite girl is now learning a lot of things. Take advantage of the rest of the year. You are always doing a really great job.

 • I happen to be writing to make you understand what a wonderful experience our princess went through visiting yuor web blog. She realized too many things, with the inclusion of what it is like to possess an incredible teaching style to make the rest without problems understand various very confusing topics. You undoubtedly surpassed visitors’ expected results. Thanks for supplying those warm and helpful, trustworthy, revealing not to mention unique tips on your topic to Tanya.

 • Doskonała robota, którą wykonałeś, ta strona internetowa jest naprawdę fajna i zawiera fantastyczne informacje.

 • Hi, very nice website, cheers!
  ——————————————————
  Need cheap and reliable hosting? Check our hosting comparison.
  ——————————————————
  Check here: https://hosting-compare.net/

Geef een reactie