If you’re a little chubby, play it up. Christian Rudder

Christian Rudder is de founder of Okcupid, een Amerikaanse datingsite. OkCupid bedacht een methode waarbij de combinaties van antwoorden, van cliënten, tot een score leidt die inschat of 2 mensen geschikt zijn voor elkaar. De vragen vielen op omdat niet alleen werd gevraagd naar feitelijke gegevens maar ook naar specifieke voorkeuren, waarden en meningen. Een van de vragen is bijvoorbeeld “Houd je van Horror?” Die vraag schijnt vreemdgenoeg een hele goede indicatie te geven voor wat matched binnen het geheel aan vragen. OkCupid gebruikt de vergaarde data om profielen te matchen, maar verzamelt de data – allle antwoorden op alle vragen – daarnaast voor onderzoek. Uit de data weten zij de laatste jaren belangrijke fenomenen in menselijk gedrag op te sporen en zichtbaar te maken. Dit doen zij in lezingen en in visuals. Op basis van de onderzoeken geeft Rudder adviezen mbt matching en profilering op zijn blog. In dit bericht één van zijn adviezen m.b.t. profilering: “I see so many photos that are clearly designed to minimize some supposedly unattractive trait — the close-cropped picture of a person who’s probably overweight is the classic example. We now have mathematical evidence that minimizing your “flaws” is the opposite of what you should do. If you’re a little chubby, play it up. If you have a big nose, play it up. If you have a weird snaggletooth, play it up: statistically, the guys who don’t like it can only help you, and the ones who do like it will be all the more excited.” Ok cupid – Christian Rudder

Naast specifieke uitspraken over profilering en dating ontwikkelt Rudder zich op basis van zijn inzicht tot een waar mensenkenner. Door de gegevens te analyseren komt hij tot verschillende interessante uitspraken over menselijk gedrag anno nu: “The world in general is not amenable to strangers meeting; that’s why there are bars. Online dating is the newest venue created to meet people. – People are not good predictors of what they actually want. People have beliefs or biases that they’re not aware of, that they don’t want to own up to – Dating will be photo-based until someone solves how to do video. But that content is way harder to moderate; Chatroulette is the prime example. You can’t let users upload videos of anything they want and hope for the best, because your site will fail – Future apps will allow you to make an online connection to someone you’re next to in real life but don’t have a way to contact. Geospatial will be the main thing. Version 3.0?”

Wat zegt Rudder nu eigenlijk? Volgens hem staan we helemaal niet zo open om vreemden te ontmoeten. Daarnaast schatten mensen wat zij werkelijk wensen erg slecht in. “Dating will be photobased until someone solves how to do video.. ” Waarschijnlijk doelt Rudder op de manier waarop video beheert moet/kan worden in een systeem, maar ook hoe/wat via een video gecommuniceerd wordt. Er kan veel informatie in het beeld terecht komen die de zender niet bedoelt te communiceren. Video ligt binnen mijn onderzoek echter, als medium, redelijk voor de hand, vertrekkend vanuit het uitgangspunt. Even over nadenken.


One Comments

  • Si está buscando un buen préstamo personal o un préstamo rápido, consulte esta página.

Geef een reactie