De vele gezichten van Jan Massart

de vele gezichten van Jan Massart

Nogmaals een verwijzing naar de wereld van de planten. Vorig jaar kwam ik dit artikel tegen van Botanicus Jean Massart, sleutelfiguur in de beeldvorming van het Belgische landschap. Hij onderzoekt, legt vast, documenteert, illustreert, meet, noteert landschappelijke veranderingen in de tijd. Als wetenschapper deed hij dit vanuit een ander perspectief als dat van de romantisch fotograaf, landschapschilder, de natuurliefhebber of ‘standaard’ botanicus. Hij deed het wetenschappelijk, methodisch. Dit leverde andere beelden op en andere kennis. Het uitgangspunt en perspectief zou hetzelfde kunnen zijn als van een zakelijk antropoloog die zoekt naar de waarheid in dat wat er is, niet wat hij wil dat er is. Het wordt interessant om de werkwijze van Massart t.o.v. landschap te beter te bekijken als methode. Daarnaast wilde ik graag een artikel toevoegen aan de tag ‘als een tuinder’ – om aan te geven dat deze tag relevant blijft voor me, hoewel ik het nog niet kan thuisbrengen.


4 Comments

 • Very nice post and right to the point. I don’t know if this is really the best place to ask but do you guys have any ideea where to hire some professional writers? Thanks in advance 🙂 https://arthritismedi.com medication for Arthritis

 • I am also commenting to let you know of the great encounter my friend’s daughter found reading through your web page. She figured out numerous issues, not to mention what it’s like to have an amazing giving mood to have men and women really easily have an understanding of selected hard to do subject areas. You really exceeded our own expectations. Many thanks for imparting the interesting, safe, explanatory and even easy thoughts on the topic to Janet.

 • My husband and i ended up being absolutely delighted Chris could complete his homework from the ideas he came across from your own site. It’s not at all simplistic just to be giving away helpful hints that many people could have been making money from. And we discover we’ve got the blog owner to appreciate because of that. All the explanations you’ve made, the easy blog menu, the friendships you assist to create – it’s all awesome, and it’s assisting our son and our family consider that that concept is brilliant, and that’s extraordinarily fundamental. Many thanks for all!

 • Hi, very nice website, cheers!
  ——————————————————
  Need cheap and reliable hosting? Check our hosting comparison.
  ——————————————————
  Check here: https://hosting-compare.net/

Geef een reactie