Social Animal – David Brooks

In ‘The social animal” van David Brooks worden 2 levens van fictieve hoofdpersonen beschreven volgens 2 cultureel vastgestelde routes. Naast de routes beschrijft het boek persoonlijke keuzemomenten en de invloed van deze momenten op de loop van de routes. Sommige keuzes lijken individueel, maar zijn feitelijk ingegeven door maatschappelijke omstandigheden. Brooks schetst mogelijke scenario’s in een mensenleven en onderbouwt zijn scripts vanuit een enorme hoeveelheid wetenschappelijke onderzoeken uit diverse werkvelden. Waar Nussbaum verschillende waarden benoemt die noodzakelijk zijn voor de ontplooiing van een mens, laat David Brooks de mogelijkheden van ontplooiing in de Westerse actuele cultuur zien. Door dit boek ben ik gaan kijken en denken in tijdlijnen en keuzemomenten. Het bracht me op het spoor van cultural scripts vs personal scripts wat ik verder uitwerk in andere tijdlijnen en in de Atlas.


One Comments

  • Hi, very nice website, cheers!
    ——————————————————
    Need cheap and reliable hosting? Check our hosting comparison.
    ——————————————————
    Check here: https://hosting-compare.net/

Geef een reactie