NP1: Stip aan de horizon

Nieuwe praktijken 1Welke vragen en onderwerpen ben ik dit laatste half jaar tegen gekomen? Welke deelgebieden of sporen zitten er in mijn onderzoek? Hoe zijn deze met elkaar verbonden? Hoe lopen de sporen naar de stip aan de horizon? Wat bevindt zich voorbij de horizon? Kan ik het geheel aan sporen visueel maken? Kan ik de losse sporen individueel visueel maken?

Voor het NP1 gesprek wilde ik mijn onderzoek helder krijgen in hoofdlijnen, sub-gebieden, parallellen en overeenkomsten in gebieden. Vanuit de designmethodiek-cirkel, vanuit mijn blogposts, vanuit de bronnen en vanuit de conversation-pieces heb ik verschillende sporen uitgewerkt, die je zowel apart als gezamenlijk kunt weergeven en in verschillende combinaties.

In “Stip aan de horizon” – Een grafische ‘map’, zijn verschillende onderdelen uit mijn research als spoor in kaart gebracht. De sporen zijn zowel los van elkaar gezamenlijk, als verzameling, grafisch interessant. “Stip aan de horizon” is een eerste poging om een conceptueel idee m.b.t. meerduidige weergave uit te werken. In dit concept wil ik onderdelen van een geheel uitlichten door van perspectief te kunnen wisselen. Uit bestuderen van complexe, grote hoeveelheden concludeer ik dat andere zoektermen, ofwel andere perspectieven, steeds andere resultaten zichtbaar maken. Dit idee wil ik visueel onderzoeken in ontwerpen. Deze grafische map geeft als geheel een associatief beeld van mijn onderzoek, waarin alle begrippen een relatie met elkaar aan kunnen gaan. Door één spoor uit te lichten en andere sporen onzichtbaar te maken blijken navolgbare stappen en gebieden in het geheel verborgen te zitten. Categorie en meerduidigheid zijn beiden verwerkt. De interpretatie van het geheel ligt meer in de perceptie of keuze van de kijker.


One Comments

  • Hi, very nice website, cheers!
    ——————————————————
    Need cheap and reliable hosting? Check our hosting comparison.
    ——————————————————
    Check here: https://hosting-compare.net/

Geef een reactie