Hidden Design – werkwijze

Dag 2:

Met de formulieren – zie bijlagen – ben ik op zoek gegaan naar drukke medewerkers. De dienst scheelt immers tijd bij betrokkenen. De dienst bood ik aan bij bureau planning van een onderwijsinstelling en daarna bij gemeenteambtenaren. Ik fietste rond en probeerde mensen in hun pauze aan te spreken. In totaal heb ik 4 gesprekken en mag één maal een brief schrijven in opdracht. Dit doordat een collega de man aanmoedigde hier aan mee te doen. Met de vragenlijst vraag ik wat de man bijzonder aan zijn partner vindt. Snel rijd ik naar mijn werkplek. Daar heb ik een laptop en verzamelde voorbeeldbrieven die ik gebruik ter inspiratie. Ik heb de afspraak gemaakt één uur later, met brief, terug te komen. De persoonlijke informatie verwerk ik samen met onderdelen uit twee voorbeeldbrieven tot een nieuwe brief. De brief print ik uit en breng ik precies één uur later naar de man. De man is verrukt met de brief en reageert ‘dat er precies staat wat hij voelt.’ Hierna lukt het niet meer om met iemand in contact te komen.

Dag 3:

Gisteren heb ik gemerkt dat het belangrijk is een plek te hebben waar de geïnterviewde en ik rustig kunnen zitten, vandaar dat ik 2 stoelen mee heb genomen naar de locatie. Met een bedrukt t-shirt hoop ik argwaan of onduidelijkheid voor te zijn. Met de formulieren, gekleed in een t-shirt met opdruk “I love letters”, voor de kerk, op een centrale locatie midden in de stad en met 2 stoelen probeer ik het vandaag nog een keer. Mijn doelgroep is dit keer niet de drukke medewerker, maar zijn passanten van alle leeftijden en lagen. Ik heb 10 gesprekken, maar mag geen brieven schrijven. De gesprekken van vandaag geven  ook informatie over overtuigingen. Deze gesprekken neem ik ook op in de analyse.

 

Aan het einde van dag 3 vind ik de opbrengst erg mager. Vandaar dat ik een oproep plaats op Facebook, waarin ik mensen oproep mijn dienst in te schakelen. Ook leg ik contact met een theaterdocent met de vraag of ik haar lesgroep mag uitnodigen voor de dienst. Via Facebook krijg ik één belangstellende. Telefonisch interview ik de vrouw. Twee dagen later stuur ik haar de brief via e-mail. De theaterdocent zal mijn dienst komende week introduceren in haar les, waarna ik langs mag komen bij de groep.

 


One Comments

  • Hi, very nice website, cheers!
    ——————————————————
    Need cheap and reliable hosting? Check our hosting comparison.
    ——————————————————
    Check here: https://hosting-compare.net/

Geef een reactie