Iteratie 6: 23 februari 2018 – Participanten

Hoe betrek je jouw participanten in jouw ontwerpvraag? Maak een ervaarbaar ontwerp waarmee je je participanten doelmatig engageert, waarin duidelijk wordt hoe je participanten betrekt bij je onderzoek en de deelvraag die je ze (soms impliciet) stelt. Dit ervaarbare ontwerp leg je voor aan je medestudenten. Deze actie is kort en krachtig.

Welke associaties leven er? In deze iteratie werk ik aan een een sub-onderdeel van mijn totale onderzoek. Ik wil specifieke informatie ophalen over de beeldvorming m.b.t. de single. Het onderzoek is geïnspireerd op het boek ‘Taxidermy for Language Animals, a book on stuffed words” van . Het boek onderzoekt de diverse manieren waarop wij naam geven en associëren met taal. Zij onderzoekt dit met haar studenten aan het Sandberg Instituut door middel van kleuren, een collectie dia’s, herinneringen aan namen etc. De eerste iteratie vraagt participanten hun associaties te omschrijven in taal en in tekeningen. Alle participanten doen op hetzelfde moment mee. Ze krijgen een A3 tekenvel en potloden. Ik vraag hen associaties die betrekking hebben op het woord vrijgezel te tekenen, een lied op te schrijven wat zij associëren met het woord vrijgezel, een bekende mediapersoonlijkheid te benoemen die zij associëren met het woord vrijgezel. Met de uitkomsten ga ik in gesprek over de associaties die er leven.