Feedback op persoonlijke kaarten

2020/01/10 Jörgen

Welk effect de kaart heeft? De kaart heeft na de avond dat ik hem gebracht en toegelicht heb op het dressoir gelegen in zijn nieuwe huis. Ook anderen hebben er naar gekeken. Zij herkenden hem aan de uitspraken die erop staan. “Ha, ja, dat en jij.” Mogelijk dat Jörgen onbewust bezig is geweest met de kaart, omdat hij zich realiseert dat hij andere keuzes is gaan maken in zijn leven. Zelf zegt hij dat hij besloten heeft iemand toe te laten, dichterbij te laten komen. Mogelijk door een aantal gebeurtenissen waarbij hij zag hoe kwetsbaar het leven is, maar mogelijk onbewuster ook door de kaart, en de ontwikkeling van zijn leven wat meer van een afstand te bekijken. Jörgen bleek anders dan zijn eerdere, wat nuchtere uitspraak over relaties, toch te kiezen voor opnieuw verbinden.

2020/01/24 Joop

Joop kijkt enigszins afstandelijk naar de kaart. Wil hem nauwelijks openen. “Wat een zootje heb ik ervan gemaakt hé?” We hebben een lang gesprek over hoe hij naar een partner gezocht heeft in zijn leven. In het kort komt hij terug op alle relaties die hij in de kaart genoemd heeft. Joop vertelt hoe hij zijn vrije tijd doorbrengt, soms rustig, soms wild, en hoe hij met zijn jongste dochter reist. We spreken over de toekomst, als de kinderen niet meer thuis wonen en je opnieuw mag nadenken over de toekomst, met alle vrijheid. Mogelijk blijft Joop hier. Zijn moeder met wie hij wekelijks eet, wil dat graag en is bang dat hij vertrekt. Zelf droomt hij nog steeds over een huisje aan de Haven, of in een warm tropisch land. De kaart bekijkt hij nog steeds niet echt. Zijn dochter komt binnen en praat mee over relaties en internet, en hoe je dit als jongvolwassene ervaart. Joop heeft opnieuw een vrouw ontmoet, maar spreekt hier wat onverschillig over. De vrouw wil graag samenwonen. Voor Joop is dat te snel. Hij vraagt zich af of haar wens om samen te wonen wel echt met hem te maken heeft.