De single

Singles worden in commerciële media neergezet als clichés en stereotypen. Binnen datingsites worden singles afgebeeld als product. Deze beeldvorming wordt beïnvloed door maatschappelijke bewegingen, cultuur en tijdgeest ontdekte ik tijdens mijn designresearch. In ‘de single’ vind je voorbeelden van beeldvorming evenals informatie over de rol van maatschappij en tijdsgeest op deze beeldvorming. Dit doe ik in 3 categorieën:

Beeldvorming van singles

In de categorie ‘Beeldvorming van singles’ verzamel ik profielen uit de media, clichés, stereotypen, verhalen, beelden en specifieke vormgeving die gebruikt wordt in beeldvorming. Naast verwijzend materiaal, waarin gesproken wordt over de groep als geheel, vind je hier materiaal waarin verwezen wordt naar de status van specifieke singles; bijvoorbeeld karaktertrekken, houding t.o.v. anderen, etc.

Maatschappij en context

In de categorie ‘Maatschappij en context’ vind je een verzameling teksten, interviews en analyses die de invloed van maatschappij en tijdgeest in relatie tot de single weergeven. Ook vind je in deze categorie onderzoeken die verwijzen naar hedendaagse maatschappelijke tendensen en pogingen om de menselijke beeldvorming te plaatsen binnen een grotere structuur.

Autonomie

in de categorie ‘Autonomie’ vind je eigenzinnige geluiden die individuen laten zien buiten de gebaande paden, los van clichés.