publicatie 01: mogelijke structuur versie 1

onderzoek naar de mogelijke structuur van het onderzoek

versie 1: als chronologische onderdelen in een publicatie

 • De menselijke neiging te ordenen en onderscheiden.
 • De manier waarop de (westerse) geest kennis verwerkt (en bestaat er een andere methode dan in een andere cultuur?)
 • Welke rol heeft taal binnen je ideeën?  Bron 1: Foucault / Saussure /
 • Overstap naar kleur / Bron 2) Tina Melzer: Taxidermy for Language-Animals
 • Overstap naar beeld /Bron 3) Luc Pauwels en Jan Marie Peters: Denken over beelden 
 • Beeld is ook taal Bron 4) Goffman + iteratie
 • Hoe werkt representatie binnen context. Bron 5) Stuart Hall: Representation
 • Regels van fotografie in context
 • Hoe werkt context aan storytelling en de storytelling vervolgens aan de duiding van je representatie  Bron 6) Historisch / Beeld en geluid > Media en het uitmelken van de romantische liefde Bron 7) Historisch Categorieën en structuren in een verzameling > Ernst van Alphen. Bron 8) Historisch Structuur van identiteitsweergave tot aan visuele vorm van datingsites (eigen visueel onderzoek in timeline mensbeeld)  Bron 9) Historisch / Atlas van beeld naar representatie.
 • Hoe stel je context vast en welke elementen zijn daarin relevant:  Bron 10) Sociologisch ontwikkeling mensenleven in mogelijkheden David Brooks: Social Animal. Bron 11) Cultural scripts specifieker toegelicht! Bron 12) Locatie wetenschappelijk onderzoek Eenzaamheid.  Bron 13) Mental Maps – stedenbouw, ervaring van je omgeving Kevin Lynch.  Bron 14) Nieuwe stedenbouw – hoe ervaar je de volume van je leefruimte t.o.v. welbevinden / Fotografie!! Participanten Bron 15) locale structuren ingesteld op gezinnen. Tiny houses, ambitie, relatie als tijdelijke status > toekomstbeeld. Bron 16) Hoe test / toets je context? Iteratie?.
 • Hoe verander je context? Bron 16)
 • Hoe test / toets je context? Bron 17)
 • Vaststellen nieuwe voorwaarden
 • Regels uitvoeren met zijn consequenties > design.
 • De consequentie van opnieuw naar buiten treden en profileren onder andere voorwaarden? Bron 18) iteratie